Ustvarjen iz strasti do kultnega modela Mustang. Mustang March-E predstavlja nov simbol svobode in naprednega videza. Pripravite se na novo vzljubiti vožnjo.

 

Doseg z enkratnim polnjenjem do 600 km

 

 

Pospešek do 100 km/h 3.8 sek

 

 

Doseg vozila z 10 minutnim polnjenjem do 119 km

Zmogljivost vsekolesnega pogona AWD

Zmogljivost vsekolesnega pogona AWD

Napredni električni vsekolesni AWD pogon bo poskrbel za dvig srčnega utripa. Elektromotor na sprednji in zadnji osi izboljšuje zmogljivosti in pomaga pri usklajevanju koles pri zahtevnejših voznih pogojih.

Prostorna in moderna kabina

Prostorna in moderna kabina

Prostorna notranjost, s funkcionalnimi rešitvami in modernim dizajnom vam omogoča, da lahko uživate na odprti cesti.

Prostor za ves vaš tovor

Prostor za ves vaš tovor

Ne glede na to, ali pakirate za pustolovščino ali ste ravno opravili obsežno nakupovanje vam praktični tovorni prostor v zadnjem in prednjem delu vozila omogoča vsestransko shranjevanje.

Več o tehnologijah in tem kako je nastal novi Mustang Mach-E si lahko preberete TUKAJ >>

Vožnja kot bi vedno imeli sovoznika

Od naprednih tehnologij za pomoč vozniku do funkcij povezljivosti naslednje ravni in inovativnih oblikovnih podrobnosti: Mustang Mach-E zagotavlja lahkotno in prijetno vozno izkušnjo, ki je osredotočena na vas. S pametnim sistemom za dostop brez ključa in električnim upravljanjem zaklepov preprosto vstopite v elegantno in prefinjeno kabino. V notranjosti vas čakajo številne napredne tehnologije za še bolj dovršeno popolnoma električno vozno izkušnjo. Na primer intuitivni sistem za uglajeno in lahkotno vožnjo z enim samim pedalom in možnost izbire med tremi voznimi načini, s katerimi lahko natančno prilagodite nastavitve zmogljivosti vozila. Obenem vam funkcije povezljivosti naslednje generacije, kot sta FordPass Connect in Ford SYNC 4A, omogočajo vrhunsko interakcijo z vašim električnim športnim terencem.

Vozni načini

Vozni načini

Vaš Mustang Mach-E vam omogoča, da vozno izkušnjo prilagodite svojemu priljubljenemu slogu. Trije različni vozni načini – Active (aktivno), Whisper (šepet) in Untamed (neobrzdano) – spreminjajo zvok motorja, ambientno osvetlitev in celo odzivnost vašega električnega športnega terenca, da popolnoma ustrezajo vašemu razpoloženju.

Vožnja z enim pedalom

Vožnja z enim pedalom

Mustang Mach-E je opremljen z naprednim sistemom za vožnjo z enim pedalom. Ko umaknete nogo s pedala za pospeševanje, avtomobil samodejno in uglajeno zmanjša hitrost. Sistem zajame energijo, ki se pri upočasnjevanju običajno izgubi, in jo uporabi za podaljšanje dosega. Napredna zasnova omogoča, da lahko večino časa vozite samo z enim pedalom. Zavorni pedal uporabite le, če boste morali hitro močneje zavirati.

Aktivni tempomat

Aktivni tempomat

Z lahkoto opravite z zgoščenim prometom. Z aktivnim tempomatom s funkcijo Stop & Go lahko samodejno vzdržujete vnaprej nastavljeno razdaljo do vozila pred vami. Vaš Mustang Mach-E se lahko v gostem prometu celo popolnoma ustavi in nato samodejno pospeši do izbrane hitrosti.

Pomoč za preprečevanje trčenja

Pomoč za preprečevanje trčenja

Pomoč za preprečevanje trčenja s pomočjo kamere pregleduje cesto pred vami in vas opozori, če zazna možnost trka z vozilom, pešcem ali kolesarjem. Če se na opozorilo ne odzovete pravočasno, lahko sistem samodejno poseže s polno zavorno močjo in tako pomaga zmanjšati stopnjo nekaterih čelnih trčenj ali jih celo uspešno prepreči.

Nadzor mrtvih kotov in opozarjanje na prečni promet

Nadzor mrtvih kotov in opozarjanje na prečni promet

Zagotavlja vam dodaten par oči. Opozarjanje na prečni promet vam pomaga pri vzvratni vožnji, saj vas opozori na zaznana vozila, ki se približujejo z obeh strani.
Podobno nadzor mrtvih kotov med vožnjo preverja, ali se v vašem mrtvem kotu skrivajo vozila. Če zazna nevarnost, vas opozori s prižgano opozorilno lučko v obeh vzvratnih ogledalih.

Pomoč krmiljenja pri izogibanju

Pomoč krmiljenja pri izogibanju

Del pomoči za preprečevanje trčenja v vašem Mustangu Mach-E je tudi krmiljenje, ki vam pomaga pri izogibanju oviri. Tehnologija je zasnovana tako, da zazna poseg z volanom, s katerim se želite izogniti oviri, in zagotovi dodatno podporo krmiljenja, da vam pomaga obvoziti predmet na vaši poti.

Samodejno krmiljenje dolgih luči

Samodejno krmiljenje dolgih luči

Vaš Mustang Mach-E lahko samodejno zasenči snop žarometov, če zazna, da se približujete nasproti vozečim vozilom. Ko je cesta pred vami spet prosta, samodejno upravljanje dolgih luči spet poskrbi za osvetlitev z najmočnejšim svetlobnim snopom.

Vizualna intuicija

Mustang Mach-E je opremljen z osupljivim naborom povezanih tehnologij, zasnovanih za vozno izkušnjo, ki je osredotočena na vas.

SYNC 4A

SYNC 4A

Ford SYNC 4A je z oblakom povezan avtomobilski sistem za komunikacije in razvedrilo‡. Povezanost z oblakom omogoča napredno načrtovanje poti in glasovno upravljanje v pogovornem jeziku. Z brezžično integracijo pametnih telefonov, upravljanjem polnjenja električnega vozila, intuitivnim 15,5-palčnim zaslonom na dotik in drugimi možnostmi vas čaka nov svet povezav v avtomobilu. 15,5-palčni zaslon na dotik z možnostjo deljenega prikaza omogoča hkratno prikazovanje in upravljanje različnih funkcij. SYNC 4A navduši tudi z dvakrat večjo močjo in hitrostjo obdelave kot prejšnja generacija. Sistem spoznava vaše želene nastavitve in samodejno prilagaja prikaze ter med potovanjem poskrbi za koristne predloge.

Brezžične posodobitve

Brezžične posodobitve

Vaš Mustang Mach-E je zasnovan tako, da bo vedno boljši. Varne posodobitve ‘prek zraka’ ponujajo izboljšave: od posodabljanja programske opreme sistema SYNC® 4A do nadgradenj, ki izboljšujejo kakovost, zmogljivost in udobje vašega vozila. Večina teh posodobitev se namesti samodejno, kar omogoča inovativna tehnologija, povezana z oblakom. Večje posodobitve lahko namestite prek omrežja Wi-Fi – sami izberite čas in kraj, ki vam najbolj ustrezata.

Aplikacija FordPass

Aplikacija FordPass

Povežite svojega Mustanga Mach-E z aplikacijo FordPass na pametnem telefonu in sprostite še več njegovih izjemnih lastnosti. S telefonom lahko poiščete vozilo, ga na daljavo zaklenete ali odklenete, spremljate tlak v pnevmatikah in prejemate opozorila o stanju. Prav tako lahko s telefonom načrtujete potovanja, nato pa cilje prenesete v vozilo, ki na poti samodejno načrtuje polnjenje, če ga boste potrebovali. Funkcija ‘Inteligentni doseg’, ki je zasnovana posebej za Mustanga Mach-E, prikazuje stopnjo napolnjenosti, preostalo razdaljo do cilja in ustrezne polnilnice na poti.

Profil voznika in prilagajanje

Profil voznika in prilagajanje

Ko svoj pametni telefon povežete z modemom FordPass, vaš Mustang Mach-E različne nastavitve prilagodi vašim vnaprej izbranim željam. To vključuje tudi prilagoditev sedežev in ogledal, nastavitev priljubljene radijske postaje ter celo nastavitev ambientne osvetlitve† in instrumentne plošče. Za še bolj osebno noto lahko ustvarite svoj edinstveni avatar.

Planer potovanj

Planer potovanj

Planer potovanj za električna vozila (EV) vam zagotavlja popolno brezskrbnost na cesti. Nastavite cilj, sistem pa bo pot prilagodil glede na stanje baterije in razpoložljive javne polnilnice. Pot lahko načrtujete tudi vnaprej. Z aplikacijo FordPass preprosto določite cilj in poiščite polnilnice, nato pa pot pošljete neposredno v sistem SYNC 4A v vozilu.

Daljinsko upravljanje vozila

Daljinsko upravljanje vozila

Funkcije daljinskega upravljanja v aplikaciji FordPass* omogočajo zaklepanje in odklepanje Mustanga Mach-E, zagon ali zaustavitev motorja in spremljanje stanja polnjenja praktično od koder koli. Določite lahko tudi urnik zagona, da bodo nastavitve vašega vozila točno takšne, kot vam ustrezajo, še preden sedete za volan.

Brezžično polnjenje naprav

Brezžično polnjenje naprav

Ostanite povezani v svojem Mustangu Mach-E. Z brezžičnim polnjenjem telefona, ki je na voljo serijsko, lahko brez zmešnjave kablov udobno napolnite svoj združljivi pametni telefon – preprosto ga položite na polnilno blazinico v vozilu. Notranjost vozila je čista in urejena, hkrati pa bodo vaše naprave vedno napolnjene in pripravljene za uporabo.

Moč in učinkovitost elektrike

Mustang Mach-E je opremljen z baterijo s kapaciteto 76 kWh za standardni doseg ali z baterijo s kapaciteto 99 kWh za podaljšani doseg. Litij-ionska baterija je nameščena v sredini med obema osema in pod dnom vozila, kar zagotavlja nizko težišče in prispeva k športni Mustangovi dinamičnosti.

Električni avto s štirikolesnim pogonom

Električni avto s štirikolesnim pogonom

Napredni štirikolesni pogon (AWD) z dvema elektromotorjema postavlja nova pravila igre. Elektromotor na sprednji in zadnji osi izboljša zmogljivost in vam pomaga pri premagovanju zahtevnejših voznih razmer.

Doseg pogonske baterije

Doseg pogonske baterije

Mustang Mach-E je na voljo z dvema različno zmogljivima baterijama, ki ju lahko izberete tako za model z zadnjim kot za model s štirikolesnim pogonom. Baterija s standardnim dosegom (75 kWh) omogoča do 440 kilometrov povsem električne vožnje z Mustangom Mach-E, z baterijo s podaljšanim dosegom (99 kWh) pa lahko z enim polnjenjem prevozite do 600 km.

Pomoč na cesti

Pomoč na cesti

Če bi se baterija med vožnjo povsem spraznila, vam bo pomoč za električna vozila zagotovila hitro polnjenje na kraju samem, vključno z odvozom vozila na varno mesto. Če hitro polnjenje ni mogoče, bodo vaše vozilo odpeljali do naslednje polnilnice v sklopu Fordovega polnilnega omrežja, pri Fordovem trgovcu, pri vas doma ali do javne polnilnice. Ta storitev je neomejena.

Polnjenje doma

Polnjenje doma

Slovo od goriva pomeni tudi prihranek časa in denarja. Če svoje vozilo polnite doma, lahko vsak dan začnete z do 600 kilometri električnega dosega, kar zagotovo zadošča za večino potovanj.

Polnjenje na javni polnilnici

Polnjenje na javni polnilnici

Javne polnilnice so odlična izbira, ko ste se odpravili od doma, in številne omogočajo hitrejše polnjenje kot doma. Javne polnilnice z izmeničnim tokom (AC) lahko v 7,2 ure baterijo napolnijo z 10 na 80 odstotkov, polnilnice z enosmernim tokom (DC, 50 kW) pa za polnjenje z 10 na 80 odstotkov zmogljivosti baterije potrebujejo samo 90 minut. Idealno za polnjenje na poti.

Iskanje polnilnice

Iskanje polnilnice

Mustang Mach-E omogoča preprosto upravljanje dosega baterije vašega električnega vozila, ko ste na poti. Povezava z oblakom poskrbi za celovite rezultate pri iskanju cilja. Tako lahko v načrtovanje poti vključite najprimernejše javne polnilnice. Do funkcij z lahkoto dostopate prek zaslona na dotik sistema SYNC 4 ali uporabite izjemno preproste glasovne ukaze, na primer: “Hej, Ford, poišči mi kraj za polnjenje.”

Načrtujte svojo pot

Načrtujte svojo pot

Ena od ključnih funkcij modema FordPass za Mustanga Mach-E je planer poti za električna vozila. Pri iskanju cilja sistem prikaže trenutno stanje napolnjenosti baterije in preostalo razdaljo vožnje. Predlaga lahko ustrezne javne polnilnice vzdolž načrtovane poti in postanke za polnjenje samodejno vključi v potovanje, da zagotovi optimalen doseg, učinkovitost, čas potovanja in prijetne odmore.

Premišljena funkcionalnost

Vsaka funkcionalnost v Mustangu Mach-E je zasnovana premišljeno in tako, da uporabniku naredi vožnjo prijetnejšo. Pametne tehnologije povečujejo učinkovitost vozila in zagotovijo popolno simbiozo s šoferjem in potniki.

Sistem električnega zaklepa

Sistem električnega zaklepa

Pri Mustangu Mach-E smo odstranili vratne kljuke in tako ustvarili elegantno, aerodinamično obliko. Ko se približate vozilu, sistem prepozna vaš ključ z daljinskim upravljalnikom in osvetli gumb na vratnem stebričku. Za odpiranje vrat se preprosto dotaknite gumba.

Zvočni sistem B&O

Zvočni sistem B&O

Pripravite se, da vas prevzame mogočna izkušnja zvočnega sistema B&O z 10 zvočniki. Čudovita zvočna letev, zasnovana po zgledu domačih zvočnikov Bang & Olufsen in vgrajena v armaturno ploščo, je že prejela prestižno nagrado za notranje oblikovanje. Izjemno učinkovit nizkotonec kljub manjši teži in prihranjenemu prostoru predvaja base, ki pospešijo srčni utrip.

Panoramska streha

Panoramska streha

Panoramska fiksna steklena streha preplavi notranjost z naravno svetlobo in poudari občutek prostornosti. Poseben premaz pripomore k temu, da notranjost poleti ostane hladnejša, pozimi pa toplejša.

Sprednji prtljažnik

Sprednji prtljažnik

Mustang Mach-E vam spredaj ponuja nekaj več. Priročno nameščen sprednji prtljažnik zagotavlja do 81 litrov dodatnega prostora za shranjevanje. Idealen je za shranjevanje rezervnega kabla za polnjenje prek hišnega električnega omrežja ob spontanih izletih čez konec tedna.

Prostoročni pomik prtljažnih vrat

Prostoročni pomik prtljažnih vrat

Prostoročni pomik zadnjih prtljažnih vrat omogoča preprost dostop do prtljažnega prostora vašega Mustanga Mach-E tudi s polnimi rokami. Ko sistem zazna bližino ključa, za pomik prtljažnih vrat zadošča preprost gib z nogo pod sredino zadnjega odbijača, ne da bi se morali česar koli dotakniti. Prtljažna vrata lahko odprete in zaprete tudi, ko sedite v avtomobilu.

 Naložite in odpeljite

Naložite in odpeljite

Praktičen prtljažni prostor v zadnjem in sprednjem delu vozila omogoča vsestransko shranjevanje vse opreme za naslednjo dogodivščino ali nakupljenega blaga po obisku trgovskega središča.

Konfigurator

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

ASPC Drobnič d.o.o.